AKF

Teknohaber

Yapay Zeka

Siber Güvenlik

Kişisel Teknoloji

Psikoloji&Kariyer

Makaleler

Youtube Yayınımız Başlıyor – Her Cuma 20:30

Merhaba,

Uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz. Bu haftanın raporuna geçmeden önce bir kaç haber vermek istiyorum.

İlki bu Cuma’dan itibaren yayın yapmaya başlayacağımız Youtube kanalımız ile ilgili.

Sizlerden gelen istek doğrultusunda:

“Her Cuma Türkiye saatiyle 20:30’da o haftanın AKF Kurmsal Teknoloji Raporu’nda yer alan konuları “yorumlayacağımız” bir canlı yayınla karşınızda olacağız”

Program canlı olacağı için, sizler de katılıp soru sorabilecek ve fikirlerinizi paylaşabileceksiniz. Böylece daha yakın temas halinde olabileceğiz.

Kurumsal Teknoloji Raporu, alışık olduğunuz gibi her Perşembe mail kutunuzda olacak. Dünyada yayınlanan kurumsal teknolojiye dair tüm birinci sınıf kaynakları tarayarak elde ettiğimiz haber ve makaleleri, size sunmaya devam edeceğiz. Fakat raporda yer alan konuların yorumunu her Cuma canlı yayında Şenol Çolak yapacak.

Bu yeni interaktif formatın karşılıklı fikir paylaşımını arttıracağını düşünüyoruz.

Bildiğiniz gibi, doğru ve tarafsız olarak yorumlanmış gerçek bilgiyi en iyi şekilde sunabilmek ve mümkün olan en fazla sayıda insana ulaştırmak için çabalıyoruz.

Açık Kaynak felsefesine uygun olarak düşüncemiz, doğru bilginin herkesin hakkı olduğu yönünde. Açıkçası günümüz şartlarında yaptığımız işle gurur duyuyoruz ve bunu sürdürmeye kararlıyız.

Türkçe dilinde hazırlanmış yayınlarımızın yaşaması için destek olmak isterseniz artık bizim de bir Patreon hesabımız var. Oradan yapacağınız en küçük maddi desteğin bile yapacağımız yayınların kalitesini arttırmaya büyük katkısı olacağını belirtmek isteriz.

Gelecek her türlü destek için şimdiden teşekkürler.
Yarın canlı yayında görüşmek üzere, iyi okumalar.

Lütfen Abone Olmayı Unutmayın
AKF Kurumsal Teknoloji Raporu |You Tube

AKF Kurumsal Teknoloji Raporu | Patreon

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması Yeni Bir İçerik Savaşı mı?

 

Metaveriye giden yol bugünün video oyunları endüstrisinden geçiyorsa, Microsoft’un 75 milyar dolarlık Activision Blizzard’ı satın alması, tüketici teknolojisinin bir sonraki çağı için belirleyici anlaşmalardan biri olabilir.

Bu devasa anlaşma, Microsoft’u interaktif eğlencenin en büyük yaratıcılarından biri haline getirmeyi, 200 milyar dolarlık küresel endüstriyi şekillendiren mevcut ittifak ağlarını ve rekabetçi dünyayı sarsmayı, ve geleceğin sanal dünyalarının temellerini atmaya yardımcı olmayı vaat ediyor.

Bazılarına göre bu satın alma, çevrimiçi oyun sektörünün şık yeniliklerinden daha fazlasına talip: mesela kurumsal metaverse. Acaba doğru mu?

Microsoft’s $75bn bet on Activision sets off content wars in gaming | Financial Times

Microsoft’s Activision Deal May Bring ‘Metaverse’ to Enterprise Tech |The Wall Street Journal

Sahte QR Kodları ile Parola Hırsızlığına Dikkat

 

Pandemi sırasında işletmeler temassız ödemeler için QR kodlarına yönelirken, dolandırıcılar nakit ve finansal kimlik bilgilerini ele geçiriyor.

“QR kodları, bir telefonun kamerası aracılığıyla çevrimiçi kaynaklara giden kullanışlı kısayollardır, ancak dolandırıcılar artık kurbanları kimlik avı sayfalarına ve kripto para dolandırıcılığına yönlendirmek için bunları kurcalıyor.”

FBI warning: Crooks are using fake QR codes to steal your passwords and money | ZD Net

Konteyner Dağıtımının ve Yönetiminin Avantajları

 

İşletmeler, yalnızca ihtiyaçları için doğru ürün veya ürünleri seçtiklerinde konteyner yönetim sistemlerinin avantajlarından yararlanır.

Alıcıların konteyner yönetimi teknolojisini birçok düzeyde değerlendirmesi gerektiğinden, bir konteyner altyapısı satıcısı seçmek karmaşık bir süreç olabilir.

Managementsoftware für Container: Zehn Systeme im Vergleich| Computer Woche

Bu haftalık bu kadar. Yukarıdaki konuları yorumlamak ve fikir alışverişinde bulunmak için yarın 21.01.2022 saat: 20:30’da You Tube kanalımıza gelin.

Eğer yayınımız hoşunuza gidiyorsa, bu bülteni lütfen arkadaşlarınıza da önerin.

Çünkü tarafsız yorum, herkesin hakkı.

Görüşmek üzere,

Açık Kaynak Fikirler

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir