AKF

Siber Güvenlik

Bu hafta, Siber Güvenlik dosyamızın ikinci makalesini yayınladık. Çok çalıştık, ama değdi. Son derece önemli ve kullanışlı bilgilerle dolu,  kişisel kanaatimce şu anda elde edebileceğiniz en iyi Siber Güvenlik Rehberi ni hazırladık:

“Siber Güvenlik: Şirketler Ne Yapmalı?”

Yazımızda, İşletmelerin etkili bir siber güvenlik alt yapısı kurabilmeleri için,  adım adım ne yapmaları gerektiği, bunları neden yapmaları gerektiği, kesinlikle unutmamaları gereken noktaları, sıkı bir güvenlik sistemi kurarken ne gibi durumlarla karşılaşılabileceği  ve çözüm önerilerine değindik.

Ayrıca unutmadan, son bölümde, geçen hafta gündemi epeyce meşgul eden “Twitter Hackleme” skandalının perde arkası ve analizi de var.

sizce de poz vermemiş mi?, Populizm sanırım dünyadaki şuanki en büyük sorun. Kısa yoldan ünlü oldu 

Makalemizin sonuna bir çok faydalı link ve söz verdiğimiz Kurumsal Güvenlik Dökümanı taslağını ekledik. 

Geçen hafta yayınladığımız, “Siber Güvenlik: Hacker Gibi Düşünmek ” yazımızın devamı niteliğindeki  makalemizi mutlaka okuyun.

Başka Şeyler

Yazımızı hazırlarken, Twitter’le ilgili bir skandal haber daha geldi: Federal Ticaret Komisyonu, Twitter’ı, hesap doğrulama için topladığı telefon numaralarını reklam yapmak için kullandığı için soruşturuyor.  

Güvenlik doğrulama amacıyla toplanan telefon numaralarının, Twitter’ın para kazanması için kullanılmaması gerekir. Şirket bunun bir hata olduğunu söylüyor, ancak bu uygulamanın ne kadar süredir devam ettiğini veya bu hatayı nasıl yaptığını henüz açıklayamıyor. 

İnternet ortamında bilgi paylaşmanın siber güvenlik açısından ne kadar büyük risk taşıdığını her olayda tekrar tekrar yeniden öğreniyoruz. Bu konuyla ilgili önemli bilgiler içeren  Tekinsiz Üçlü: Yüz Tanıma, Yapay Zeka ve Kişisel Veriler  makalemize bir göz atın.

Bu konularda  New York Times’ de bir yazı yayınlandı. Bir çocuk hakları avukatı ve fotoğrafçısı olan Stacey Steinberg’in, ebeveynlerin neden aşırı On-line paylaşım yapmamaları gerektiğine dair makalesi oldukça tedirgin edici.

Steinberg’in fikrine katılıyorum. “Çevrimiçi olarak fotoğraf paylaşan ebeveynler, istemeden zorbalık veya çocuk istismarı için yem sağlıyor.”